Triggerpoint Coaching en bindweefselmassage

Triggerpoints zijn kleine knopen in spierbundels, waarin afvalstoffen achterblijven. Daardoor vermindert de circulatie en blijven de spierbundels aangespannen en verkort.
Een triggerpoint kan ontstaan door overbelasting van een spier bijvoorbeeld door stress, een ongeluk, repeterende bewegingen of een verwonding. Een triggerpoint kan de pijn uitstralen naar andere plekken in het lichaam, meestal volgens voorspelbare symptomen. Door middel van korte, diepe strijkingen wordt de spierbundel leeggedrukt, zodat deze zich kan ontdoen van de opgehoopte afvalstoffen. Als de bundel weer doorstroming kent, kan hij weer ontspannen en zullen de klachten verminderen en verdwijnen. Bij triggerpointcoaching krijg je eerst een uitgebreid onderzoek waarbij gezocht wordt naar spierknopen. Dan volgt behandeling. Met een beetje hulp en uitleg kun je daarna op weg worden geholpen om zelf de pijnpunten te behandelen.

Bindweefselmassage wordt toegepast op de laag die zich bevindt tussen de spieren en de huid. Het is een reflexzonemassage. Het lichaam kan gezien worden als verschillende zones, die in verbinding staan met alle spieren, organen en overige lichaamsdelen. Door een bepaalde zone te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd waarmee het in verbinding staat. Op deze manier kunnen blokkades worden verminderd of opgelost.
Met verschillende technieken worden prikkels gegeven. Dat kan variëren van lichte strijkingen tot rollen van de huid. Op deze manier wordt het bindweefsel gestimuleerd, neemt de doorbloeding toe en kunnen oude klachten verminderen of verdwijnen.

Deze beide behandelingen worden (deels) vergoed door de meeste aanvullende

ziektekostenverzekeringen

.